Компанията SUSE Linux GmbH е водеща немска и европейска иновативна високотехнологична компания, с централа в Нюрнберг, Бавария.

Компанията SUSE е разработчик на гамата корпоративни Линукс дистрибуции SUSE Linux Enterprise, включваща Server (SLES) и Desktop (SLED), както и учредител и спонсор на проекта „openSUSE Project", от който произлиза дистрибуцията openSUSE – основата на SLES и SLED. Нашите анализи показват надеждната използваемост на SUSE решенията при изграждане на корпоративни системи. С портфолио, съсредоточено около SUSE Linux Enterprise, компанията е водещ доставчик на ИТ решения за физически, виртуални и облачни среди.

Линукс дистрибуции от SUSE - работещо решение!

Това са основните причини довели до това, че през последните десет години на новия век чрез технологията „openSUSE", и чрез други специализирани инсталации на компания SUSE Linux GmbH, са изградени безчет сървърни системи и работни станции на много от най-големите немски корпоративни гиганти и органи на държавната администрация в Германия и в много други европейски страни.